22 januari, 2014 headline

Öronhåltagning

Medical Ear Piercing (1 hål 210kr, 2 hål 310kr) Rekommenderas från 7 år i målsmans sällskap!

Öronhåltagning är ett medicinskt ingrepp och därför finns det all anledning att göra det riktigt. Blomdahl Medical Ear Piercing är utvecklat utifrån medicinska aspekter, med modern teknik och säkra material. Med Blomdahl Medical Ear Piercing tar öronhåltagning ett stort steg framåt – öronhåltagning på ett säkrare sätt.

• Bästa läkningen!

Håltagningsörhängena i Blomdahl Medical Ear Piercing är inte bara vackra smycken – de är också utformade för att hålet skall läka på bästa sätt. De skiljer sig från ”vanliga” örhängen på följande punkter:

– Endast medicinska och hudvänliga material används. Därmed minimeras risken för allergiproblem.
– De är mycket små och lätta. Medical Plastic håltagningsörhängen väger bara 1/5 av de traditionella håltagningsörhängena i stål.
– Låset sitter alltid längst ut på örhänget. Därmed kommer luft till det nytagna hålet, vilket är viktigt för en bra läkning.
– Låset kapslar in örhängets vassa spets så att inte spetsen irriterar eller skadar huden.
– Örhänget är lite tjockare än vanliga örhängen. Det minskar risken för att det känsliga nytagna hålet skadas vid byte till andra örhängen efter läkningsperioden.

Håltagningsörhängen i ren medicinsk titan
Titan – den hudvänliga metallen för öronhåltning! Vi använder ren homogen titan av medicinsk kvalitet p.g.a dess mycket hudvänliga egenskaper. Silver Titanium  är ytbelagd med den exklusiva ädelmetallen rodium. Golden Titanium är förgylld med 18K guld. Detta rodium/guld täcker bara den synliga delen av smycket, d v s den del som inte ligger an mot örat. Det är bara det hudvänliga, rena, homogena titanmaterialet som kommer i kontakt med örat.

• Skötselråd
När du har tagit hål med Blomdahl Medical Ear Piercing skall du alltid få ett skriftligt skötselråd som vi har tagit fram tillsammans med våra medicinska rådgivare. De tre nyckelorden för problemfri läkning är RENT, TORRT OCH LUFTIGT. (d v s inte fingra med smutsiga fingrar!)

• Rengöring av det nytagna hålet
Rengöring av piercingen skall ske noggrant två gånger om dagen. Tvätta först dina händer noga. Använd flytande tvål och rent rinnande vatten en gång om dagen, t ex i samband med dusch. Skölj därefter rikligt med rinnande vatten och torka med kleenex eller tops. Kompletterande rengöring sker lämpligen med rengöringsservetter. Väldigt praktiskt när man inte har tillgång till rinnande vatten.
•  Frågor och svar gällande rengöring av det nytagna hålet.
– I skötselråden som jag fick när jag tog hål i öronen står det ingenting om att använda antiseptisk lösning. Varför?
Svar: Ett nytaget hål är ett sår. Det finns två sorters sår – infekterande och inte infekterande. Ett nytaget hål i örat är inte ett infekterat sår. Icke infekterade sår ska hållas RENA, TORRA OCH LUFTIGA. Tvätta först dina händer noga. Rengör sedan dina öron på fram- och baksidan runt de nytagna hålen med flytande tvål och skölj därefter med rikligt med rent, rinnande vatten, t ex i duschen. Torka torrt med en ren handduk eller tops. Ett alternativ till tvål och vatten är Ear Care rengöringsservetter. Om hålet blir infekterat så skall håltagningsörhänget tas ut. Rengör noga med en aniseptisk lösning. Har det inte börjat bli bättre nästa dag så uppsök läkare.
– Hur länge behöver jag vänta med att bada i hav, sjö eller simbassäng efter att jag har tagit hål i öronen?
Svar: Eftersom det finns så mycket som påverkar läkningen finns det ingen exakt tidsgräns utan man skall vänta så länge som möjligt, stanna i vattnet så kort tid som möjligt och undvik att få öronen under vattnet. När man kommer in i duschen och tvåla in ordentligt så att det löddrar av flytande tvål/schampo. Sedan sköljer man bort lödder och eventuellt smuts. Torka torrt med ren handduk eller tops och håll det luftigt. Ett alternativ till tväl och vatten är rengöringsservetter.